Czy może być coś słodszego niż Walentynkowe Listy lub Serduszka z ciasta francuskiego? Owszem! Walentynkowa czekolada! Gwarantujemy, że podbije niejedno serce!
Przepis na: Walentynkowa czekolada
Składniki
- 400g mlecznej czekolady
- 100g białej czekolady
- Precelki
- Posypka
Przygotowanie
- Roztapiamy 3/4 mlecznej czekolady.
- Do roztopionej czekolady dodajemy pozostałą – mleczną w kostkach i wszystko dokładnie mieszamy.
- Czekoladę wylewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
- Na górze układamy precelki i całość posypujemy posypką.
- Roztapiamy białą czekoladę i przekładamy do rękawa cukierniczego.
- Białą czekoladą wypełniamy środki precelków.
- Dekorujemy posypką bądź serduszkami z lukru i całość wkładamy do lodówki.
- Gdy czekolada będzie twarda, kroimy ją na mniejsze kawałki i gotowe!