Walentynkowa czekolada

Typ: | Czas przygotowania: | Poziom trudności:

Czy może być coś słodszego niż Walentynkowe Listy lub Serduszka z ciasta francuskiego? Owszem! Walentynkowa czekolada! Gwarantujemy, że podbije niejedno serce!

Przepis na: walentynkowa czekolada

Składniki

  • 400g mlecznej czekolady
  • 100g białej czekolady
  • Precelki
  • Posypka

Przygotowanie

  • Roztapiamy 3/4 mlecznej czekolady.
  • Do roztopionej czekolady dodajemy pozostałą – mleczną w kostkach i wszystko dokładnie mieszamy.
  • Czekoladę wylewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
  • Na górze układamy precelki i całość posypujemy posypką.
  • Roztapiamy białą czekoladę i przekładamy do rękawa cukierniczego.
  • Białą czekoladą wypełniamy środki precelków.
  • Dekorujemy posypką bądź serduszkami z lukru i całość wkładamy do lodówki.
  • Gdy czekolada będzie twarda, kroimy ją na mniejsze kawałki i gotowe!

5 / 5. 1

Dodaj komentarz