Prażone jabłko z cynamonem i orzechami

Prażone jabłko z cynamonem i orzechami
Photo by TIVASEE

Płatki owsiane, naleśniki, pancakes lub jogurt z owocami to zdecydowanie najpopularniejsze pomysły na słodkie śniadania. Dziś przychodzimy do Was z nieco inną propozycją! Prażone jabłko z cynamonem i orzechami to bardzo szybki i prosty przepis na rewelacyjne śniadanie w zdrowej odsłonie!

Przepis: Prażone jabłko z cynamonem i orzechami

Składniki (porcje: 1)

  • 1 jabłko
  • 2 łyżki płatków ryzowych
  • 3/4 kubka wody
  • garstka suszonej żurawiny, rodzynek lub innych suszonych owoców
  • garstka dowolnych, ulubionych orzechów
  • cynamon

Przygotowanie

  • Jabłko dokładnie myjemy i kroimy w kostkę.
  • W małym garnuszku podgrzewamy 3/4 wody i doprowadzamy do zagotowania.
  • Wsypujemy 2 łyżki płatków ryżowych i zmniejszamy ogień.
  • Po paru minutach dorzucamy pokrojone w kostkę jabłko i gotujemy na niewielkim ogniu.
  • Gdy jabłko będzie już miękkie, dorzucamy garstkę suszonych owoców oraz cynamon, całość trzymamy na niewielkim ogniu jeszcze przez kilka minut.
  • Dodajemy orzechy i gotowe! Smacznego!

średnia: 5/5 liczba głosów: 1

Avatar of Magdalena Klosa
Marketing Manager, uwielbia podróże, zwierzęta, zdrowe odżywianie, książki, poradniki, a od niedawna również jogę. Ciągle poszukuje wrażeń :)
Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *