Brownie

Izabela Kostka

433Drukuj 5/5

Brownie

Chyba każdy kto uwielbia czekoladę, uwielbia również Brownie! Dziś podsyłamy przepis na pyszne Brownie! Gwarantujemy, że przypadnie do gustu każdemu! Sprawdźcie koniecznie!

Przepis na: Brownie

Składniki

  • 250g czekolady ( najlepiej 125g mlecznej i 125g gorzkiej)
  • 250g masła
  • 200g cukru
  • 6 jajek
  • 250g mielonych migdałów
  • 150g mąki

Przygotowanie

  • W małej miseczce roztapiamy czekoladę i odstawiamy na bok aż do wystygnięcia.
  • W większej misce łączymy masło wraz z cukrem i miksujemy na gładką masę.
  • Gdy masło będzie białe dodajemy po jednym jajku, ciągle miksując masę,
  • W osobnej miseczce łączymy mąkę z mielonymi migdałami i dodajemy stopniowo do ucierającej się masy.
  • Następnie do masy dodajemy wystudzoną czekoladę i dokładnie mieszamy.
  • Masę przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
  • Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 160°C ( góra-dół) przez 30 minut.

Oceń artykuł:

Komentarze