Babka z ajerkoniakiem

Izabela Kostka

746Drukuj 4,4/5

Babka z ajerkoniakiem

Goście za rogiem, a Ty nie masz nawet ciasta? Spieszymy z pomocą! Poznaj nasz przepis na błyskawiczną babkę z ajerkoniakiem! Goście będą zachwyceni!

Przepis na: Babka z ajerkoniakiem

Składniki

  • 4 jajka
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • 200g cukru
  • 200ml oleju słonecznikowego
  • 200ml ajerkoniaku
  • proszek do pieczenia
  • 120g mąki pszennej
  • 120g mąki ziemniaczanej

Przygotowanie

  • W misce ubijamy jajka oraz cukier.
  • W mniejszej miseczce łączymy mąkę ziemniaczaną i pszenną oraz proszek do pieczenia.
  • Do ubijającej się masy wlewamy olej oraz ajerkoniak.
  • Zmniejszamy obroty miksera i dodajemy mąkę.
  • Gotową masę przelewamy do formy.
  • Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez godzinę.

Oceń artykuł:

Komentarze