Goście za rogiem, a Ty nie masz nawet ciasta? Spieszymy z pomocą! Poznaj nasz przepis na błyskawiczną babkę z ajerkoniakiem! Goście będą zachwyceni!
Przepis na: Babka z ajerkoniakiem
Składniki
- 4 jajka
- 1 łyżka cukru waniliowego
- 200g cukru
- 200ml oleju słonecznikowego
- 200ml ajerkoniaku
- proszek do pieczenia
- 120g mąki pszennej
- 120g mąki ziemniaczanej
Przygotowanie
- W misce ubijamy jajka oraz cukier.
- W mniejszej miseczce łączymy mąkę ziemniaczaną i pszenną oraz proszek do pieczenia.
- Do ubijającej się masy wlewamy olej oraz ajerkoniak.
- Zmniejszamy obroty miksera i dodajemy mąkę.
- Gotową masę przelewamy do formy.
- Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez godzinę.