Każdy z nas zna sałatkę grecką, ale tak naprawdę, każdy przygotowuje ją w nieco inny sposób. Dziś podrzucamy nasz przepis na szybką grecką sałatkę, która będzie idealna na zdrowy lunch do pracy.
Przepis: Sałatka z pomidorami, fetą i czerwoną cebulą
Składniki (porcje: 2)
- 2 duże garście rukoli
- 1/2 czerwonej cebuli
- Kilka zielonych oliwek
- 2 małe pomidory lub garść pomidorków cherry
- 1/2 kostki sera feta
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- Świeżo zmielony pieprz
Przygotowanie
- Rukolę dokładnie myjemy i osuszamy.
- Pomidory kroimy w kostkę lub dzielimy na pół pomidorki cherry.
- Czerwoną cebulę kroimy w cienkie piórka.
- Oliwki kroimy na plasterki.
- Fetę kroimy w kostkę.
- W dużej misce łączymy wszystkie składniki, dodajemy oliwę z oliwek, doprawiamy pieprzem i dokładnie mieszamy.