Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem

Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem
Izabela Kostka

Szukasz pomysłu na zdrową, oryginalną przekąskę, która z pewnością zachwyci Twoich gości? Koniecznie sprawdź nasz przepis na roladę szpinakową z wędzonym łososiem!

Przepis: Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem

Składniki (porcje: 4)

  • 4 jajka
  • 150 g szpinaku (mrożony)
  • 50g startego sera
  • 1 łyżka startego parmezanu
  • Sól i pieprz
  • 200g serka kanapkowego z ziołami
  • 200g wędzonego łososia
  • 1 łyżka soku z cytryny

Przygotowanie

  • W dużej misce łączymy jajka, szpinak, starty ser oraz parmezan.
  • Całość doprawiamy solą i pieprzem, a następnie dokładnie mieszamy.
  • Masę wylewamy na blachę i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200°C (góra-dół) przez ok. 10 minut,
  • Po upieczeniu, ciasto studzimy, a następnie smarujemy serkiem.
  • Na górze układamy kawałki łososia i smarujemy je sokiem z cytryny.
  • Ciasto zawijamy w rulon, a następnie w folię spożywczą.
  • Przechowujemy w lodówce przez około 2 godziny.
  • Roladę kroimy na kawałki i gotowe!

średnia: 5/5 liczba głosów: 1

Avatar of Izabela Kostka
Miłośniczka wypieków, dekoracji oraz projektów DIY, dzielącą się swoimi pomysłami na własnym YouTube kanale.
Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *