Połączenie owoców i warzyw to pomysł na sałatkę dla osób, które lubią eksperymentować w kuchni. Soczyste, słodkie owoce przełamane solą himalajską w towarzystwie orzechów, oliwy i nasion słonecznika. Spróbujcie koniecznie!
Przepis: Sałatka z roszponką i owocami
Składniki (porcje: 2)
- 2 duże garście roszponki
- 1 jabłko
- 1 pomarańcza
- 3 orzechy brazylijskie
- Garstka orzechów włoskich i orzechów nerkowca
- Garstka pestek dyni
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- Świeżo zmielona sól himalajska i świeżo zmielony pieprz
Przygotowanie
- Roszponkę dokładnie myjemy i osuszamy.
- Wszystkie owoce kroimy w kostkę.
- W misce łączymy wszystkie składniki, dodajemy oliwę z oliwek, nasiona, orzechy, świeżo zmieloną sól oraz pieprz i dokładnie mieszamy.