Sałatka z pomidorami, fetą i czerwoną cebulą

Każdy z nas zna sałatkę grecką, ale tak naprawdę, każdy przygotowuje ją w nieco inny sposób. Dziś podrzucamy nasz przepis na szybką grecką sałatkę, która będzie idealna na zdrowy lunch do pracy.

Typ przepisu:

Czas wykonania:

Poziom trudności:

Przepis: Sałatka z pomidorami, fetą i czerwoną cebulą

Składniki

  • 2 duże garście rukoli
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • Kilka zielonych oliwek
  • 2 małe pomidory lub garść pomidorków cherry
  • 1/2 kostki sera feta
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • Świeżo zmielony pieprz

Przygotowanie

  • Rukolę dokładnie myjemy i osuszamy.
  • Pomidory kroimy w kostkę lub dzielimy na pół pomidorki cherry.
  • Czerwoną cebulę kroimy w cienkie piórka.
  • Oliwki kroimy na plasterki.
  • Fetę kroimy w kostkę.
  • W dużej misce łączymy wszystkie składniki, dodajemy oliwę z oliwek, doprawiamy pieprzem i dokładnie mieszamy.
Avatar of Magdalena Klosa
Marketing Manager, uwielbia podróże, zwierzęta, zdrowe odżywianie, książki, poradniki, a od niedawna również jogę. Ciągle poszukuje wrażeń :)
Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *