Sałatka z roszponką i owocami

Połączenie owoców i warzyw to pomysł na sałatkę dla osób, które lubią eksperymentować w kuchni. Soczyste, słodkie owoce przełamane solą himalajską w towarzystwie orzechów, oliwy i nasion słonecznika. Spróbujcie koniecznie!

Typ przepisu:

Czas wykonania:

Poziom trudności:

Przepis: Sałatka z roszponką i owocami

Składniki

  • 2 duże garście roszponki
  • 1 jabłko
  • 1 pomarańcza
  • 3 orzechy brazylijskie
  • Garstka orzechów włoskich i orzechów nerkowca
  • Garstka pestek dyni
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • Świeżo zmielona sól himalajska i świeżo zmielony pieprz

Przygotowanie

  • Roszponkę dokładnie myjemy i osuszamy.
  • Wszystkie owoce kroimy w kostkę.
  • W misce łączymy wszystkie składniki, dodajemy oliwę z oliwek, nasiona, orzechy, świeżo zmieloną sól oraz pieprz i dokładnie mieszamy.
Avatar of Magdalena Klosa
Marketing Manager, uwielbia podróże, zwierzęta, zdrowe odżywianie, książki, poradniki, a od niedawna również jogę. Ciągle poszukuje wrażeń :)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *