Serduszka z ciasta francuskiego

Izabela Kostka

574Drukuj 5/5

Serduszka z ciasta francuskiego

Kolejnym świetnym pomysłem na zbliżające się Święto Zakochanych, będą serduszka z ciasta francuskiego! Ich przygotowanie zajmie naprawdę niewiele czasu, a efekt będzie bardzo słodki!

Przepis na: Serduszka z ciasta francuskiego

Składniki

  • ciasto francuskie
  • marmolada

Przygotowanie

Serduszka z ciasta francuskiego - YouTube
  • Ciasto francuskie smarujemy marmoladą i kroimy na cienkie paski – około 1,5 cm szerokości.
  • Każdy pasek rolujemy zaczynając od góry aż do połowy, a następnie od dołu, tak by powstały dwa ślimaczki.
  • Z każdego paseczka formujemy małe serduszko.
  • Serduszka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  • Serduszka pieczemy zgodnie z instrukcją zamieszczoną na opakowaniu ciasta francuskiego.

Komentarze