Pewnie nie raz w sklepie zauważyliście te małe, śmieszne kluseczki o nazwie Gnocchi? Jasne, że tak, ale właściwie do czego ich użyć? Dziś mamy dla Was przepis na wyśmienite Gnocchi z pesto calabrese! Gwarantujemy, że ten przepis przypadnie do gustu każdemu łasuchowi!
Przepis na: Gnocchi z pesto calabrese
Składniki (porcje: 4)
- 1 łyżka masła
- 1 mała cebula
- 2 piersi z kurczaka
- 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka
- 1 opakowanie Gnocchi
- 2 garści Baby szpinaku
- Garści pomidorków koktajlowych
- 2/3 małego słoiczka pesto calabrese
- 250ml śmietany do gotowania
- 1 łyżka szczypiorku posiekanego
- 50g startego parmezanu
Przygotowanie
- Do garnka lub patelni dajemy łyżkę masła, drobno posiekaną cebulę i podsmażamy.
- Dodajemy piersi z kurczaka pokrojone w kostkę i przyprawiamy przyprawą do kurczaka.
- Dodajemy Gnocchi, chwilę podsmażamy, a następnie dodajemy dwie garści szpinaku i pokrojone pomidorki.
- Dodajemy 2/3 słoiczka pesto calabrese i zalewamy śmietaną i gotujemy 5 minut.
- Na koniec dodajemy łyżkę szczypiorku siekanego i drobno potarty parmezan