Gnocchi z pesto calabrese

Izabela Kostka

184Drukuj 5/5

Gnocchi z Pesto

Pewnie nie raz w sklepie zauważyliście te małe, śmieszne kluseczki o nazwie Gnocchi? Jasne, że tak, ale właściwie do czego ich użyć? Dziś mamy dla Was przepis na wyśmienite Gnocchi z pesto calabrese! Gwarantujemy, że ten przepis przypadnie do gustu każdemu łasuchowi!

Przepis na: Gnocchi z pesto calabrese

Składniki (porcje: 4)

  • 1 łyżka masła
  • 1 mała cebula
  • 2 piersi z kurczaka
  • 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka
  • 1 opakowanie Gnocchi
  • 2 garści Baby szpinaku
  • Garści pomidorków koktajlowych
  • 2/3 małego słoiczka pesto calabrese
  • 250ml śmietany do gotowania
  • 1 łyżka szczypiorku posiekanego
  • 50g startego parmezanu

Przygotowanie

  • Do garnka lub patelni dajemy łyżkę masła, drobno posiekaną cebulę i podsmażamy.
  • Dodajemy piersi z kurczaka pokrojone w kostkę i przyprawiamy przyprawą do kurczaka.
  • Dodajemy Gnocchi, chwilę podsmażamy, a następnie dodajemy dwie garści szpinaku i pokrojone pomidorki.
  • Dodajemy 2/3 słoiczka pesto calabrese i zalewamy śmietaną i gotujemy 5 minut.
  • Na koniec dodajemy łyżkę szczypiorku siekanego i drobno potarty parmezan

Oceń artykuł:

Komentarze