Pyszny, słodki, kremowy i delikatny mus tiramisu, idealny do wszystkiego! Świetny pomysł na podwieczorek lub słodką przystawkę. Sprawdź koniecznie przepis na dip tiramisu.
Przepis: Dip tiramisu
Składniki (porcje: 4)
- 1 szklanka śmietanki kremówki 30 %
- 1 łyżka kawy-rozpuszczalnej
- 150 g serka śmietankowego
- 300 g serka Mascarpone
- 1/2 szklanki cukru pudru
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- 2 łyżeczki kakao w proszku
- wafle, biszkopty lub owoce, czyli wszystko co pasuje do tiramisu!
Przygotowanie
- W średniej misce ubijamy śmietankę kremówkę i kawę-rozpuszczalną.
- W dużej misce miksujemy na małych obrotach serek śmietankowy i serek mascarpone. Stopniowo dodajemy cukier puder i ekstrakt waniliowy.
- Mieszając ręcznie dodajemy mieszankę śmietany kremówki i kawy-rozpuszczalnej.
- Wkładamy do lodówki, aż do stężenia masy.
- Gotowe tiramisu możemy podawać w miseczce do dipów lub na talerzyku, posypując kakao w proszku.
- Podawaj z biszkoptami, waflami lub owocami!
Smacznego! 🙂