Dip tiramisu

Magdalena Klosa

329Drukuj 5/5

Pyszny, słodki, kremowy i delikatny mus tiramisu, idealny do wszystkiego! Świetny pomysł na podwieczorek lub słodką przystawkę. Sprawdź koniecznie przepis na dip tiramisu.

Przepis na: Dip tiramisu

Składniki (porcje: 4)

  • 1 szklanka śmietanki kremówki 30 %
  • 1 łyżka kawy-rozpuszczalnej
  • 150 g serka śmietankowego
  • 300 g serka Mascarpone
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • 2 łyżeczki kakao w proszku
  • wafle, biszkopty lub owoce, czyli wszystko co pasuje do tiramisu!

Przygotowanie

  • W średniej misce ubijamy śmietankę kremówkę i kawę-rozpuszczalną.
  • W dużej misce miksujemy na małych obrotach serek śmietankowy i serek mascarpone. Stopniowo dodajemy cukier puder i ekstrakt waniliowy.
  • Mieszając ręcznie dodajemy mieszankę śmietany kremówki i kawy-rozpuszczalnej.
  • Wkładamy do lodówki, aż do stężenia masy.
  • Gotowe tiramisu możemy podawać w miseczce do dipów lub na talerzyku, posypując kakao w proszku.
  • Podawaj z biszkoptami, waflami lub owocami!

Smacznego! 🙂

Oceń artykuł:

Magdalena Klosa

Marketing Manager, uwielbia podróże, zwierzęta, zdrowe odżywianie, książki, poradniki, a od niedawna również jogę. Ciągle poszukuje wrażeń :)

Komentarze